FUSTIN Olivolja

FUSTIN Olivolja

Låt oss presentera FUSTIN Olivolja – En unik jungfruolivolja utvunnen ur antiklagrade oliver, något som ingen annan saluförd olivolja är! Ett småskaligt hantverk som produceras på ett gammeldags och miljövänligt sätt av en entusiastfamilj i Kroatien och Sverige.

Oliverna växer naturligt i svårtillgänglig och stenig havsnära terräng i Dalmatien, och plockas en och en för hand (som körsbär) för att undvika plockskador. Därefter lagras oliverna i en speciell, naturlig miljö utan tillsatser, på ett sätt som användes under antiken i syfte att skydda oliverna mot oxidering inför pressningen. Ca 8 kg oliver behöver plockas och lagras för varje liter olivolja. Under lagringen utvecklar oliverna en rund och nyanserad smak samtidigt som miljön bevarar olivernas antioxidanter. Därefter följer kallpressning, uteslutande genom mekaniska metoder. Oljan tappas och förpackas för hand i Sverige.

Smaken då? – Att jämföra smaken på FUSTIN Olivolja med andra extra virgin olivoljor är som att jämföra balsamico med vinäger, champagne med vitt vin eller mögelost med färskost. Vår olivolja har en mild men fyllig och nyanserad olivsmak, utan det skarpa, beska och gräs(l)iga som olivoljor annars smakar.


Publicerat

i

av

Etiketter: